Младите турски спортисти мечувачи на турнир во Шпанија освоија 5 медали

Младите турски мечувачи, репрезентативци, кои се натпреваруваат на турнирот во Ескрим Circuit под 14 годишна возраст , освоија 2 сребрени и 3 бронзени медали

1178990
Младите турски спортисти мечувачи на турнир во Шпанија освоија 5 медали

Младите турски спортисти на турнирот во Ескрим Circuit под 14 годишна возраст што се одржува во Барселона, во Шпанија, освоија 5 медали.

Младите турски мечувачи, репрезентативци, кои се натпреваруваат на турнирот, освоија 2 сребрени и 3 бронзени медали.

Во машка конкуренција Тан Сезер, во дисциплината Флоре, а во женска конкуренција Филиз Еџе Ердоган, во истата дисциплина, го освоија второто место на турнирот и се закитија со сребрени медали.

Во машка конкуренција Јалгин Јетер во дисциплината Епе, Толга Аслан во меч и Емре Акиалп во дисциплината Флоре пак, го освоија третото место и се закитија со бронзени медали. 

 Слични вести