Претседателот на Фудбалската федерација на Турција Јилдирим Демирорен поднесе оставка

До изборите кои што ќе се одржат во јуни, функцијата претседател на Фудбалската федерација на Турција ќе ја извршува за привремено членот на Управниот одбор на федерацијата Хусну Ѓурел

1154475
Претседателот на Фудбалската федерација на Турција Јилдирим Демирорен поднесе оставка

Јилдирим Демирорен поднесе оставка на функцијата претседател на Фудбалската федерација на Турција која ја извршуваше во текот на 7 години.

Демирорен истакна дека купувањето од негова страна на İDDAA ve Misli.com (за обложување на фудбалски натпревари) се дефинира како легитимен чин и дека одлуката за оставка ја донел во име да не доведе до дискусии.

До изборите кои што ќе се одржат во јуни, функцијата претседател на Фудбалската федерација на Турција ќе ја извршува за привремено членот на Управниот одбор на федерацијата Хусну Ѓурел.

 

 Слични вести