Турција на 3. Медитеранско јуниорско првенство во уметничка гимнастика Comegym освои 12 медали

Турција на Третото медитеранско јуниорско првенство во уметничка гимнастика Comegym чиј домаќин е Тунис освои вкупно 12 медали од кои 2 златни, 5 сребрени и 5 бронзени

1055125
Турција на 3. Медитеранско јуниорско првенство во уметничка гимнастика Comegym освои 12 медали

Турските спортисти на Третото медитеранско јуниорско првенство во уметничка гимнастика Comegym чиј домаќин е Тунис освоија вкупно 12 медали од кои 2 златни, 5 сребрени и 5 бронзени.

Првенството е организирано на барање на потпретседателот на Медитеранската асоцијација за гимнастика, а во чест на покојниот претседател на федерацијта Атилла Орсел. 

Турскиот гимнастичар репрезентативец Ајберк Кошак и гимнастичарката репрезентативка Ајше Беѓум Онбаши во категоријата од 15-17 години за девојки поединечно во отскок освоија златни медали и се искачија на победничкиот пиедестал.   

На првенството во машката екипа репрезентативци Езги Јешил во отскок, Керем Шенер, Сезин Сурум и Емир Еришик во двојки во категоријата од 15 до 17 години и Емир Еришик за мажи поединечно во категоријата од 15 до 17 години во двовисински разбој освоија сребрени медали. 

Гимнастичарите репрезентативци Билге Тархн во отскок и греда, Бора Тархан пак на коњ со рачки, двовисински разбој и отскок освоија бронзени медали.

 Слични вести