Телеграма со честитка од Ердоган до турската стрелачка Анаѓоз која освои злато на ЕП во стрелаштво

Претседателот Ердоган испрати телеграма со честитка до репрезентативката стрелачка со лак и стрела Анаѓоз на која и честита за освоеното злато на Европското првенство во стрелаштво кое с еодржува во полскиот град Легница

1041730
Телеграма со честитка од Ердоган до турската стрелачка Анаѓоз која освои злато на ЕП во стрелаштво

Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган испрати телеграма со честитка до турската репрезентативка стрелачка со лак и стрела Јасемин Еџем Анаѓоз која на Европското првенство во стрелаштво кое се одржува во полскиот град Легница го освои првото место и се закити со златен медал.

Според објавеното соопштение од прес-канцеларијата на претседателот, претседателот Ердоган испрати телеграма со честитка до репрезентативката стрелачка со лак и стрела Анаѓоз на која и честита за освоеното злато на Европското првенство во стрелаштво.

Турската репрезентативка стрелачка со лак и стрела Јасемин Еџем Анаѓоз на Европското првенство во стрелаштво кое се одржува во полскиот град Легница во финалето ја победи својата данска противничка Маја Јагер и го освои златниот медал на првенството.Слични вести