Турција на Балканското првенство во атлетика освои 19 медали

На Балканското првенство во атлетика што се одржа во бугарскиот град Стара Загора учествуваа атлетичари од 18 земји

1017077
Турција на Балканското првенство во атлетика освои 19 медали

На Балканското првенство во атлетика што се одржа во бугарскиот град Стара Загора учествуваа атлетичари од 18 земји.

Репрезентацијата во атлетика на Турција на првенството освои 5 златни, 6 сребрени, 8 бронзени, вкупно 19 медали.

На дводневното првенство во Стара Загора, по Романија која освои 23 и Грција која освои 22 медали, Турција со 19 медали беше трета земја која освои најмногу медали во вкупен пласман.Слични вести