Златен медал за Турција во шах

Турската шахистка Озѓун Шахин се закити со златен медал на Европскиот шампионат за аматери во шах 2018 што се одржува во црногорскиот град Никшиќ.

1000209
Златен медал за Турција во шах

Турската шахистка Озѓун Шахин се закити со златен медал на Европскиот шампионат за аматери во шах 2018 што се одржува во црногорскиот град Никшиќ.

Вториот турски шахист кој доби медал во истата категорија е Ахмет Олчум кој освои сребрен медал.

Во женска конкуренција сребрени медали освоија турските шахистки Алги Аџарбај, Сафије Ојку Инџе и Азра Еџе Коч.

На шаховскиот шампионат во Теплице 2018 , Чешка пак, шаховскиот велемајстор од Турција Мухамед Батухан Даштан го освои третото место и се закити со бронзен медал.

 Слични вести