Подготвителниот натпревар Турција-Русија заврши нерешено 1:1

Подготвителниот натпревар што се одигра синоќа во Москва помеѓу Турција и Русија заврши со нерешен резултат 1:1

986950
Подготвителниот натпревар Турција-Русија заврши нерешено 1:1
FOTO_15598521_060620180043200000_R_SPO_20180606000000_aa-picture-20180606-15598521.jpg
FOTO_15596801_050620182039420000_R_SPO_20180605000000_aa-picture-20180605-15596801.jpg
FOTO_15596789_050620182039420000_R_SPO_20180605000000_aa-picture-20180605-15596789.jpg
FOTO_15596594_050620181947240000_R_SPO_20180605000000_aa-picture-20180605-15596594.jpg
FOTO_15596592_050620181947240000_R_SPO_20180605000000_aa-picture-20180605-15596592.jpg

Турската фудбалска репрезентација синоќа и гостуваше на Русија која инаку е домаќин на Светскиот куп 2018.

Подготвителниот натпревар помеѓу двете репрезентации заврши со нерешен резултат 1:1.

Русија во првото полувреме во 35-тата минута од натпреварот со голот на Самедов премина во водство од 1:0.

Изедначувачкиот гол за Турција пак го постигна Јунус Малли во 60-тата минута од натпреварот.

 

 Слични вести