Светот му оддава почит на Мухамед Али

Во чест на легендарниот боксер Мухамед Али, се одржаа низа комеморативни седници како на гробот во градот Луисвил во американската провинција Кентаки така и во низа други градови

984758
Светот му оддава почит на Мухамед Али

Денес се одбележува втората годишнина од смртта на легендарниот боксер и познатиот муслимански активист против расизмот Мухамед Али, „најголемиот на сите времиња“ кој во 2016 година почина на 74 годишна.

Во чест на легендарниот боксер Мухамед Али, се одржаа низа комеморативни седници како на гробот во градот Луисвил во американската провинција Кентаки така и во низа други градови.

Мухамед Али кој подолг временски период се бореше против Паркинсоновата болест, на 3 јуни 2016 почина во болницата во која се лекуваше. Неговата смрт предизвика голема жалост во целиот свет, не само во спортскиот.Слични вести