Мустафа Џенгиз реизбран за претседател на ФК Галатасарај

Претседателот Реџеп Тајип Ердоган му честиташе на реизборот на Мустафа Џенгиз за реизборот за претседател на 101 редовен конгрес на спортскиот клуб Галатасарај

979939
Мустафа Џенгиз реизбран за претседател на ФК Галатасарај

На состанокот на Генералното заседание на Галатасарај, со 2 525 гласови Мустафа Џенгиз повторно избран за претседател.

На состанокот што се одржа во гимназијата Галатасарај во Истанбул, останатите кандидати Дурсун Озбек освои 1361, Озан Коркут 659, Али Фатиноглу 207 гласови.

Реизбраниот за претседател на Галатасарај Мустафа Џенгиз беше избран за период од три години.

Претседателот Реџеп Тајип Ердоган му честиташе на реизборот на Мустафа Џенгиз за реизборот за претседател на 101 редовен конгрес на спортскиот клуб Галатасарај.

Ердоган на Џенгиз му испрати телеграма со честитки за реизборот за претседател на Галатасарај.

Исто така и премиерот Бинали Јилдирим по телефон го побара Мустафа Џенгиз и му честиташе за реизборот за претседател на Галатасарај.Слични вести