Турција пријателскиот фудбалски натпревар со Иран ќе го одигра на 28 мај во Истанбул

Турската фудбалска репрезентација претходниот натпревар на истиот стадион го одигра против репрезентацијата на Грција на 17 ноември 2015

970411
Турција пријателскиот фудбалски натпревар со Иран ќе го одигра на 28 мај во Истанбул

Турција пријателскиот фудбалски натпревар со Иран ќе го одигра на 28 мај во Истанбул.

Според соопштението кое беше објавено од страна на Фудбалската федерација на Турција, натпреварот ќе се одигра во 21.15 часот според турско време на третиот најголем стадион на Истанбул, односно стадионот на Истанбул Башакшехир Фатих Терим.

Турската фудбалска репрезентација претходниот натпревар на истиот стадион го одигра против репрезентацијата на Грција на 17 ноември 2015.

Турските репрезентативци на овој натпревар извојуваа победа од 3-0.Слични вести