Голема заинтересираност на љубителите на рафтингот за реката Мелен

По обилните врнежи од дожд љубителите на рафтингот искористувајќи го и ведрото време покажаа голема заинтересираност за рафтинг во околината на селото Џумајери Докуздегирмен кај реката Мелен

969666
Голема заинтересираност на љубителите на рафтингот за реката Мелен

Порастот на нивото на водата на реката Мелен до што дојде по обилните врнежи од дожд во подрачјето на Дузџе предизвика радост кај љубителите на рафтинг.

По обилните врнежи од дожд љубителите на рафтинг искористувајќи го и ведрото време покажаа голема заинтересираност за услугите за рафтинг во околината на селото Џумајери Докуздегирмен кај реката Мелен.

Постројките за рафтинг на реката Мелен достигнаа до 100 посто пополнетост.

Врнежите од дожд кои што започнаа од крајот на минатата недела и продолжија со повремени паузи предизвикаа радост кај угостителите.

На тој начин дојде до голема побарувачка и интензитет во областа каде што рафтинг турата трае некаде околу еден и пол сааат.Слични вести