Турски судија за првиот меч во финалето на ФИБА Европа купот

Турскиот судија со ФИБА лиценца Јенер Јилмаз ќе суди на првиот натпревар во финалето на ФИБА Европа купот за межи кое што ќе се одигра вечерва помеѓу Сидигас Авелино и Умана Рејер

958551
Турски судија за првиот меч во финалето на ФИБА Европа купот

Задача за турски судија во финалето на ФИБА Европа купот.

Турскиот судија со ФИБА лиценца Јенер Јилмаз ќе суди на првиот натпревар во финалето на ФИБА Европа купот за мажи кое што ќе се одигра вечерва помеѓу Сидигас Авелино и Умана Рејер.

Според објавеното соопштение од Турската кошаркарска федерација, на натпреварот што ќе се одигра во спортската сала Палазето освен турскиот судија Јенер Јилмаз ќе судат и Антонио Конде од Шпанија и Георгиос Поурсанидис од Грција.Слични вести