Турција се искачи на 37.то место на ФИФА ранг листата

Според ранг листата за месец април соопштена преку интернет страницата на ФИФА, Турција која има 714 поени од 38.то место се искачи на 37. место

949906
Турција се искачи на 37.то место на ФИФА ранг листата

Турција се искачи на 37.то место на ранг листата на Светската фудбалска  федерација (ФИФА).

Според ранг листата за месец април соопштена преку интернет страницата на ФИФА, Турција која има 714 поени од 38.то место се искачи на 37. место.

На ранг листата продолжува да води последниот шампион на Светскиот куп на ФИФА Германија, на второ место се наоѓа Бразил, а на третото место се искачи Белгија.

Следната ФИФА ранг листа ќе биде соопштена на 17 мај.

Првите 10 рангирани фудбалски репрезентации се следните:

Реден бр.   Репрезентација Поени

     1               Германија       1533

     2               Бразил             1384 

     3               Белгија            1346

     4               Португалија    1306 

     5               Аргентина       1254 

     6               Швајцарија      1179

     7               Франција         1166

     8               Шпанија          1162

     9               Чиле                 1146

     10             Полска             1118Слични вести