Два сребрени медали за Турција на Светскиот шампионат во теквандо за млади

Турските борачи во теквандо освоија два сребрени медали на Светскиот шампионат во теквандо за млади што се одржува во Тунис

947906
Два сребрени медали за Турција на Светскиот шампионат во теквандо за млади

Ѓоркем Полат во машка категорфија до 48 килограми и Емине Ѓогебакан во женска категорија до 42 килограми го освоија второто место на Светскиот шампионат во теквандо за млади што се одржува во Тунис.

Како што соопштија од Федерацијата за теквандо на Турција турските борачи Ѓоркем Полат во машка категорфија до 48 килограми и Емине Ѓогебакан во женска категорија до 42 килограми освоија сребрен медал на Светскиот шампионат во теквандо за млади што се одржа во Хамамет во Тунис.

На шампионатот кој ќе трае до 13 април се натпреваруваат 946 спортисти од близу стотина земји.
 Слични вести