Турските репрезентативци на Меѓународниот параолимписки турнир во бадминтон освоија 5 медали

Турскиот репрезентативец Илкер Тузџу во категоријата двојки со јапонскиот партнер освоија златен медал

928072
Турските репрезентативци на Меѓународниот параолимписки турнир во бадминтон освоија 5 медали

Турските репрезентативци на Меѓународниот параолимписки турнир во бадминтон освоија 5 медали.

Според соопштението кое беше објавено од страна на Спортската федерација за лица со инвалидитет на Турција, турските спортисти кои од 6 до 12 март се натпреваруваа на турнирот во Шпанија, освоија 1 златен, 1 сребрен и 3 бронзени медали.

Турскиот репрезентативец Илкер Тузџу во категоријата двојки со јапонскиот партнер освоија златен медал, додека во категоријата мажи сребрен, а во мешаните двојки со индискиот партнер освои бронзен медал.

Емине Сечкин во категоријата жени и Нарин Улуч во категоријата жени парови освоија бронзен медал.Слични вести