Москва од 17.до 21.јануари ќе биде домаќин на Европскиот шампионат во уметничко лизгање

Турција  на овој шампионат ќе ја претстават Сила Сајги и Бурак Демирбога во поединечна категорија и Алиса Агафонова и Алпер Учар во категоријата двојки.

888830
Москва од 17.до 21.јануари ќе биде домаќин на Европскиот шампионат во уметничко лизгање

Од 17.до 21.јануари во Москва,главен град на Русија ќе се одржи Европскиот шампионат во уметничко лизгање.

Како што соопшти турската федерација за уметничко лизгање Турција  на овој шампионат во Москва ќе ја претстават Сила Сајги и Бурак Демирбога во поединечна категорија и Алиса Агафонова и Алпер Учар во категоријата двојки.

Натпреварите во поединечка категорија за мажи ќе се одржат на 17 јануари среда, во поединечна категорија за жени на 18 јануари четврток а кратката програма во категоријата танц на мраз на 19 јануари во петок.

 Слични вести