Турската фудбалкса репрезентација на 5 јуни ќе игра подготвителен натпревар против Русија

Последен пат двете репрезентации одиграа пријателски натпревар на 31 август 2016

885482
Турската фудбалкса репрезентација на 5 јуни ќе игра подготвителен натпревар против Русија

Турската фудбалкса репрезентација на 5 јуни ќе игра подготвителен натпревар против Русија.

Според соопштението кое беше објавено од страна на Фудбалската Федерација на Турција, местото каде што ќе се одигра натпреварот и часот со домаќинот на Светското првенството 2018 ќе биде објавено подоцна.

Последен пат двете репрезентации одиграа пријателски натпревар на 31 август 2016. Натпреварот заврши нерешено и без голови.

Турската фудбалска репрезентација на 23 март ќе одигра пријателски натпревар со репрезентацијата на република Ирска, додека на 28 мај со Иран.Слични вести