Турскиот каратист Вефа Ѓокташ освои сребрен емдал во серијата 1 А

На последната меѓународната организација на сезонава што се одржа во јапонскиот град Окинава учествуваа 659 спортисти од 54 земји

857833
Турскиот каратист Вефа Ѓокташ освои сребрен емдал во серијата 1 А

Турскиот репрезентативец во карате Вефа Ѓокташ освои сребрен медал во серијата 1 А.

Според соопштението кое беше објавено од страна на Карате федерацијата на Турција, на последната меѓународната организација на сезонава што се одржа во јапонскиот град Окинава учествуваа 659 спортисти од 54 земји.

Турција на организацијата учествуваше со 18 спортисти. Каратистот Вефа Ѓокташ кој се натпреваруваше во категоријата ката, на финалниот натпревар против јапонскиот противник Рио Кијуна извојува победа од 3-2 и го освои сребрениот медал.Слични вести