Бурхан Акбудак светски шампион во грчко-римски стил на борење

Турскиот борач во грчко-римски стил во категоријата до 80 килограми Бурхан Акбудак освои златен медал на Светското првенство во борење во Полска.

853469
Бурхан Акбудак светски шампион во грчко-римски стил на борење

Турскиот борач во грчко-римски стил во категоријата до 80 килограми Бурхан Акбудак освои златен медал на Светското првенство во борење во Полска.

Како што соопшти Турската боречка федерација Светскиот шампионат во борење што се одржа во Бидгошч во Полска заврши вторииот ден со натпреварите во категориите до 59,66,80,и 130 килограми.

Турскиот репрезентативец Бурак Акбудак се бореше против натпреварувачот од Грузија Лаша Гобадзе во категоријата до 80 килограми.

Акбудак го совладата Гобадзе со резултат од 2 спрема 1 и го освои првото место и златен медал за Турција во оваа категорија.

Турскиот репрезентативец во категоријата до 59 килограми Ахмет Учар беше поразен во првиот круг од натпреварите, а Осман Јилдирим кој се натпреваруваше во категоријата до 130 килограми во последната 16 рунда од натпреварите.

Мурат Фират кој што се натпреваруваше во категоријата до 66 килограми беше поразен во 16 рунда од натпреварувачот од Русија Ален Мирзоиан.

 Слични вести