Во четврт-финалето на Евробаскет 2017 Германија ќе игра против Шпанија

Во 21.30 часот Словенија ќе игра против Летонија

805556
Во четврт-финалето на Евробаскет 2017 Германија ќе игра против Шпанија

Во четврт-финалето на Европското првенство во кошарка 2017 (Евробаскет 2017) Германија ќе игра против Шпанија, а Словенија против Летонија.

На првенството кое продолжува со спортската сала Синан Ердем во Истанбул, на 13 септември среда Грција ќе игра четврт-финале против Русија, додека Италија против Србија. Репрезентациите кои ќе извојуваат победи ќе се пласираат во четврт-финалето.

Репрезентациите кои што ќе победат на четврфиналните натпревари ќе се пласираат во полуфиналето кое ќе се одигра на 14 и 15 септември.

Денес во 18.45 часот Германија ќе игра против Шпанија.

Во 21.30 часот Словенија ќе игра против Летонија.

На 13 септември утре во 18.45 часот Грција ќе игра против Русија, а во 21.30 часот Италија против Србија.Слични вести