Луческу нов селектор на турската фудбалска репрезентација

Со Мирчеа Луческу беше постигнат договор 2+1 со кој се менува за нов селектор на фудбалската репрезентација

782907
Луческу нов селектор на турската фудбалска репрезентација

Фудбалската федерација на Турција соопшти дека за нов селектор на репрезентацијата го именува Мирчеа Луческу.

Според соопштението кое беше објавено од страна на Фудбалската федерација, со Мирчеа Луческу беше постигнат договор 2+1 со кој се менува за нов селектор на фудбалската репрезентација. Свеченото потпишување на договорот ќе се одржи на 4 август 2017 петок во 14.30 часот. Аирлија нека му е на турскиот фудбал, беше истакнато во соопштението.

Изминатите денови и претседателот на УО на ФК Галатасарај Дурсун Озбек одржа средби со Луческу кој претходни даде голем придонес во освојувањето на шампионските титули на Галатасарај и Бешикташ.Слични вести