Турција освои 12 медали на Олимпијадата за лица со оштетен слух 2017

Турските карате репрезентативци освоија 2 златни, 2 сребрени и 8 бронзени, вкупно 12 медали

778764
Турција освои 12 медали на Олимпијадата за лица со оштетен слух 2017

Турција освои 12 медали на Олимпијадата за лица со оштетен слух 2017 во карате што се одржа во Самсун.

Завршија натпреварите во карате на Олимпијадата за лица со оштетен слух 2017.

Турските карате репрезентативци освоија 2 златни, 2 сребрени и 8 бронзени, вкупно 12 медали на Олимпијадата.

На свеченоста што се одржа по завршувањето на натпреварите во спортската сала Ататурк, на спортистите кои постигнаа успех, им беа доделени наградите.Слични вести