Познати противниците на турската женска кошаркарска репрезентација за Еуробаскет 2019

Турската А женска кошаркарска репрезентација ќе се натпреварува во Б групата  со женските кошаркарски репрезентации на Естонија, Полска и Белорусија.

764957
Познати противниците на турската женска кошаркарска репрезентација за Еуробаскет 2019

Извлечени ждрепките во ФИБА за квалификациите за Европскиот шампионат (Еуробаскет) 2019 за жени.

ФИБА соопшти дека во квалификационите натпревари ќе уествуваат 32  екипи кои во четворки ќе се групираат во 8 групи.

Според резултатот од извлечените ждрепки турската А женска кошаркарска репрезентација ќе се натпреварува во Б групата  со женските кошаркарски репрезентации на Естонија, Полска и Белорусија.

Натпреварите ќе се играат во три временски периоди и тоа 6-16 ноември 2017, и 5-15 февруари како и 12-22 ноември идната  2018 година. 

 

 Слични вести