Турските кошаркарки на 5'то место на Европскиот шампионат за жени 2017

Турските кошаркарки во натпреварот со Летонија извојуваа победа од 72 спрема 63 коша

759687
Турските кошаркарки на 5'то место на Европскиот шампионат за жени 2017

Турската женска кошаркарска репрезентација се пласира на петтото место на Европскиот шампионат за жени 2017 година.

Турските кошаркарки во натпреварот со Летонија извојуваа победа од 72 спрема 63 коша.

Првото место на шампионатот го освоија кошаркарките на Шпанија победувајќи ја екипата на Франција со резултат од 71 спрема 55 коша.

На првото место се пласира женската кошаркарска екипа на Шпанија освојувајќи златен медал, на второто место кошаркарската екипа на Франција освојувајќи сребрен и на третото место екипата на Белгија ,која освои бронзен медал на Европскиот шампионат за жени 2017 година.

Турската кошарскарка екипа на шампионатот се пласира на петтот место и се врати без медал.

 Слични вести