Пријателскиот натпревар со Македонија без голови 0-0

Турција с Македонија одигра 8 натпревари

746404
Пријателскиот натпревар со Македонија без голови 0-0

Во рамките на подготвителните натпревари за Светското фудбалско првенство 2018, турската фудбалска репрезентација беше гостин на пријателскиот натпревар со Македонија.

Натпреварот во Скопје заврши без голови 0-0.

На тој начин заврши серијата победи на турските фудбалери со Македонија.

Турската фудбалска репрезентација на 3 натпревар во гости со Македонија извојуваа победи и тоа од 2-0, 2-1 и 2-1. На четвртиот натпревар во Скопје кој заврши без голови 0-0, заврши серијата победи на турските фудбалски репрезентативци.

Во рамките на досегашните 8 натпревари со Македонија, турските репрезентативци извојуваа 5 победи, одиграа 2 нерешени натпревари, а еден натпревар заврши со пораз.Слични вести