115 медали за Турција на 4. Исламски Игри на солидарност во Баку

Турција со освоени 43 златни, 40 сребрени и 32 бронзени медали го задржа првото место на табелата според медалите

734037
115 медали за Турција на 4. Исламски Игри на солидарност во Баку

Со 115 медали Турција на врвот на  4. Исламски Игри на солидарност во Баку.

На крајот од четвртиот ден од  4. Исламски Игри на солидарност во Баку Турција со освоени 43 златни, 40 сребрени и 32 бронзени медали ,или вкупно со 115 медали го задржа првото место на табелата според медалите.

Домаќинот Азербејџан освои 41 златен, 24 сребрени и 16 бронзени медали, или вкупно 81 медал и се пласира на второ место според освоените медали.

Претседателот Реџеп Тајип Ердоган им честита на сите спортисти кои освоија златни медали на 4. Исламски Игри на солидарност во Баку.

 

 Слични вести