Турција се искачи на 22 место на рангирањето на ФИФА

Екипата на Јужна Америка по период од 7 години повторно се најде на првото место

707124
Турција се искачи на 22 место на рангирањето на ФИФА

Фудбалската репрезентација на Турција се искачи за 4 места погоре и се најде на 22 место на рангирањето на Меѓународната федерација на фудбалски федерации (ФИФА).

Според соопштението кое беше објавено на веб страницата на ФИФА, Турција која лани се наоѓаше на 26 место. Годинава се искачи за 4 места.

Екипата на Јужна Америка ги помина екипите на Бразил и Аргентина и по период од 7 години повторно се најде на првото место.

Противниците на црвено-белите во рамките на Првата група на елиминационите натпревари за СО на ФИФА во 2018 како што се Хрватска се ајде на 18, Исланд на 21, Украина на 37, Финска на 97, Косово на 170.

Македонија се искачи за 33 скалила и се најде на 130 место. На тој начин се стекна со епитет на репрезентација која само за еден месец се искачи највисоко.

Следното рангирање на ФИФА ќе се објави на 4 мај.Слични вести