Турскиот дигач на тегови Џанер Топчу го освои третото место на Светското првенство во јуниори

Освојувањето на третото место на нашиот спортист кој ги совлада силите противници предизвика голема радост и гордост

706911
Турскиот дигач на тегови Џанер Топчу го освои третото место на Светското првенство во јуниори

Турскиот дигач на тегови Џанер Топчу го освои третото место на Светското првенство во јуниори во дигање тегови. Топчу во категоријата до 56 кг, во дигање тегови со тргнување, со исфрлање и вкупен пласман го освои третото место.

Турскиот репрезентативец на првенството кое продолжува во Бангкок во Тајланд, во категоријата дигање тегови со тргнување подигна 109 кг, со исфрлање 128 кг, вкупно 237 кг и на тој начин го освои третото место во светот.

Претседателот на Федерацијата за дигање тегови на Турција Тамер Ташпинар во пораката со честитки рече:

Освојувањето на третото место на нашиот спортист кој ги совлада силите противници предизвика голема радост и гордост и влеа надеж. Им честитам на сите инволвирани во постигнатиот успех на нашиот спортист почнувајќи од тренерите, спортистот и неговото семејство.Слични вести