Турција вечер ќе игра подготвителен натпревар против Молдавија

Судија на вечерниот натпревар ќе биде Генџ Нуза од Фудбалската федерација на Косово

699564
Турција вечер ќе игра подготвителен натпревар против Молдавија

Во рамките на подготвителните натпревари за светското првенство во фудбал, вечерва турската фудбалска репрезентација ќе игра против Молдавија.

Судија на натпреварот што ќе започне во 19.15 часот според турско време на стадионот Нов Ескишехир ќе биде Генџ Нуза од Фудбалската федерација на Косово.

Негови помошници ќе бидат Фатлум Бериша и Бујар Селимај, додека четврт судија ќе биде Алпер Улусој.

По победата од 2-0 на квалификациониот натпревар на 24 март за Светското првенство на ФИФА во 2018 што ја извојува против репрезентацијата на Финска во петок навечер, фудбалерите Гокхан Гонул, поради повреда, Омер Топрак, Волкан Бабаџан и Волкан Шен кои зедоа одобрение, беа извадени од репрезентацијата.Слични вести