Повик од трикратниот светски шампион во Формула 1 Хамилтон за помош на децата во Алепо

Пилотот на Мерцедес Хамилтон во објавената порака преку својата сметка на социјалната мрежа напиша: „Во Алепо се заглавени илјадници деца. УНИЦЕФ се обидува да пристигне до семесјтвата кои имаат потреба од помош.“

635855
Повик од трикратниот светски шампион во Формула 1 Хамилтон за помош на децата во Алепо

Британскиот пилот трикратниот светски шампион во Формула 1 Луис Хамилтон упати повик за помош за децата во градот Алепо во Сирија каде што се доживува голема човечка драма.

Пилотот на Мерцедес Хамилтон во објавената порака преку својата сметка на социјалната мрежа напиша: „Во Алепо се заглавени илјадници деца. УНИЦЕФ се обидува да пристигне до семесјтвата кои имаат потреба од помош.“

Луис Хамилтон восвојата порака сподели и фотографија на едно мало дете погодено од нападите во Алепо.Слични вести