Сонот на малиот Авганистанец Муртаза Ахмади му се оствари во Катар

Фотографиите со дресот на Меси од пластична кеса на малото авганистанско дете пробудија голем интерес на социјалните медиуми

630334
Сонот на малиот Авганистанец Муртаза Ахмади му се оствари во Катар
Murtaza Ahmadi-messi.jpg
Murtaza Ahmadi-messi.jpg
Murtaza Ahmadi-messi.jpg

Сонот на малиот Авганистанец Муртаза Ахмади чија ѕвезда му е светско познатата аргентинска ѕвезда Лионел Меси кој игра во светско познатиот шпански клуб Барцелона  му се оствари во Катар.

Фотографиите со дресот на Меси од пластична кеса на малото авганистанско дете пробудија голем интерес на социјалните медиуми, така што пред пријателскиот натпревар меѓи екипата Ал Ахли Џедад на Саудиска Арабија и Барселона, малиот Ахмади имаше средба со аргентинската ѕвезда.

Муртаза кој гаи голема љубов кон фудбалерот на Барцелона, за миг не му ја испушти раката на Меси.

Малиот Муртаза постојано го прегрнуваше Меси.

Меси и Муртаза заедно излегоа на фудбалскиот терен.

Муртаза не му ја пушти раката на меси ниту на теренот.

Муртаза се сликаше со судиите и фудбалерите на Барцелона.

Малиот Авганистанец ја постави фудбалската топка на центарот на фудбалскиот терен.

Муртаза не му ја пушти раката на Меси се додека не започна пријателскиот натпревар.

Наместо да го напушти теренот, Муртаза му ја прегрна раката на Меси.

Со интервенција на судијата, малиот Муртаза се прости од меси.Слични вести