Шахика Ерџумен постави нов светски рекорд нуркајќи на длабочина од 93 метри

Шахика Ерџумен нуркајќи на длабочина од 93 метри го собори светскиот рекорд во категоријата нуркање без палети со променлива тежина

597010
Шахика Ерџумен постави нов светски рекорд нуркајќи на длабочина од 93 метри

Светската рекордерка во слободно нуркање Шахика Ерџумен во населеното место Каш во Анталја нуркајќи на длабочина од 93 метри го собори светскиот рекорд во категоријата нуркање без палети со променлива тежина.

На тој начин Шахика Ерџумен го подобри досегашниот сопствен светски рекорд на длабочина од 91 метар.

Нуркањето траеше 2 минути 40 секунди.

Шахика Ерџумен по нуркањето кое го реализира во близина на заливот Хидајет, а по повод 29 октомври Празникот на Републиката кога се одбележуваат 93 години од прогласувањето на Република Турција овој свој успех го прослави заедно со своите други од екипата и отвори турско знаме.Слични вести