Натпреварите во кошаркарската Евролига „Туркиш Ерлајнс“ без шифра на ТРТ

Нуман Куртулмуш во пораката преку својата сметка на Твитер истакна дека натпреварите во сезоната 2016/2017 во кошаркарската Евролига „Туркиш Ерлајнс“ ќе се емитуваат од страна на Турската радио-телевизија ТРТ без шифра

589050
Натпреварите во кошаркарската Евролига „Туркиш Ерлајнс“ без шифра на ТРТ

Потпретседателот на владата Нуман Куртулмуш истакна дека натпреварите во сезоната 2016/2017 во кошаркарската Евролига „Туркиш Ерлајнс“ ќе се емитуваат од страна на Турската радио-телевизија ТРТ без шифра.

Нуман Куртулмуш во пораката што ја објави преку својата сметка на социјалната мрежа Твитер напиша: „Уште една радосна вест од ТРТ. Натпреварите во кошаркарската Евролига „Туркиш Ерлајнс“ во сезоната 2016/2017 ќе се емитуваат на ТРТ без шифра. Освен тоа на ТРТ во живо ќе се емитуваат и натпреварите во Фајнел-фор на кошаркарската Евролига „Туркиш Ерлајнс“ за сезоната 2016/2017 чиј домаќин ќе биде Истанбул.“Слични вести