Борачот Џенк Илдем освои бронзен медал на Олимпијадата во Рио

Репрезентативецот Илдем во грчко-римски стил во категоријата до 98 кг го победи романскиот противник Алексус Чиурариу

553932
Борачот Џенк Илдем освои бронзен медал на Олимпијадата во Рио

Турскиот борач Џенк Илдем на Олимписките игри Рио 2016 освои бронзен медал.

Репрезентативецот Илдем во грчко-римски стил во категоријата до 98 кг го победи романскиот противник Алексус Чиурариу и го свои третиот медал за Турција на Олимпијадата во Рио.

Првиот медал - сребро за Турција на олимпијадата во Рио го освои дигачот на тегови Данијар Исмајилов, вториот медал - сребро го освои борачот Риза Кајаалп.

Репрезентативецот во борење Џенк Илдем кој на Олимпијадата Рио 2016 го освои бронзениот медал, во рамките на досегашната кариера на низа манифестации го освои третото место.

На претходните меѓународни организации, репрезентативецот Илдем има освоено 7 бронзени, 2 сребрени, вкупно 9 медали.Слични вести