Турските веслачи по пауза од 24 години на летните олимпсики игри во Рио

Претседателот на Веслачката федерација на Турција Илхами Ишсевен не ја крие радоста што за прв пат после 24 години Турција ќе настапи на Летните олимписки игри во категоријата веслање.

542381
Турските веслачи по пауза од 24 години на летните олимпсики игри во Рио

Претседателот на Веслачката федерација на Турција Илхами Ишсевен не ја крие радоста што за прв пат после 24 години Турција ќе настапи на Летните олимписки игри во категоријата веслање.

За последен пат турските веслачи се натпреваруваа на Летните олимписки игри во Барцелона во 1992 година,рече Ишсевен и додаде дека на следните Летни олимписки игри кои што се одржаа потоа во во 1996 во Атланта, 2000 во Сиднеј, 2004 во Атина, 2008 во Пекинг и 2012 во Лондон Турција не испрати веслачи.

По пауза од цели 24 години Турција ќе испрати веслачи на Летните олимписки игри што од 5 до 21 август ќе се одржат во Рио де Жанеиро во Бразил и ние со големо нетрпение ги очекуваме првите натпревари на олимпијадата, додаде Ишсевен.Слични вести