Турција во ФИВБ Светската лига 2016 ја порази Јапонија

Турција во првиот натпревар во групата Е2 во ФИВБ Светската лига 2016 ја победи Јапонија со 3:2

518273
Турција во ФИВБ Светската лига 2016 ја порази Јапонија

Турската одбојкарска репрезентација за мажи  во првиот натпревар во групата Е2 во ФИВБ Светската лига 2016 што започна во Египет ја победи Јапонија со 3:2.

Во групата Е2 во ФИВБ Светската лига 2016 освен Турција се наоѓаат и Египет, Финска и Јапонија.

Турција вториот натпревар ќе го одигра против Финска, а на 27 јуни во понеделник ќе игра против Египет.

Турската одбојкарска репрезентација за мажи на натпреварите од втората фаза во групата „А“ во ФИВБ Светската лига 2016 за мажи кои што се одиграа минатата недела во Измир играше против Словачка, Португалија и Холандија.

Турција од овие одиграни натпревари извојува три победи и освои 9 поени.

 Слични вести