Италија ја победи Белгија со 2:0

На Европското фудбалско првенство 2016 вчера беа одиграни три натпревари и беа добиени следните резултати: Шпанија-Чешка 1:0, Ирска-Шведска 1:1 и Италија-Белгија 2:0

510800
Италија ја победи Белгија со 2:0

Вчера во рамките на Европското фудбалско првенство 2016 (ЕУРО 2016) во Франција се одиграа три натпревари.

Во групата „Д“ во која се наоѓа и Турција вчера играа Шпанија и Чешка.

Натпреварот заврши со 1:0 за Шпанија.

Во групата „Е“ Ирска и Шведска играа нерешено 1:1.

Во третиот натпревар што се одигра вчера Италија ја победи Белгија со 2:0.

Првенството денеска продолжува со уште два натпревари.

Во 19:00 часто според турско време ќе играат Австрија и Унгарија.

Во 22:00 часот според турско време ќе играат Португалија и Исланд.

На овој натпревар ќе суди турскиот судија Џунејт Чакир.Слични вести