Денеска на ЕУРО 2016 ќе се одиграат уште три натпревари

Денеска на ЕУРО 2016 ќе се одиграат уште три натпревари натпревари и тоа Шпанија-Чешка, Ирска-Шведска и Белгија-Италија

509790
Денеска на ЕУРО 2016  ќе се одиграат уште три натпревари

Продолжуваат натпреварите на Европското фудбалско првенство 2016 (ЕУРО 2016) во Франција.

Вчера освен натпреварот помеѓу Турција и Хрватска на кој турските фудбалери беа поразени со резултат од 1:0 и направија лош почеток беа одиграни уште два натпревари на првенството.

Полска ја победи Северна Ирска со резултат од 1:0, а Германија извојува победа против Украина со резултат од 2:0.

Денеска ќе се одиграат уште 3 натпревари.

Најпрвин во 16:00 часот според турско време Шпанија ќе игра против Чешка и натпреварот ќе се емитува во живо преку екраните на ТРТ 1.

Во 19:00 часот според турско време ќе играат Ирска и Шведска.

Натпреварот ќе се емитува во живо преку екраните на ТРТ Спор.

Во 22:00 часот според турско време пак Белгија ќе игра против Италија и натпреварот ќе се емитува во живо преку екраните на ТРТ 1.Слични вести