Противници на Турција на ЕУРО 2016 се Хрватска, Шпанија и Чешка

Противници на Турција во групата „Д“ на Европското фудбалско првенство 2016 (ЕУРО 2016) се Хрватска, Шпанија и Чешка

506871
Противници на Турција на ЕУРО 2016 се Хрватска, Шпанија и Чешка

Турција на Европското фудбалско првенство 2016 (ЕУРО 2016) што ќе се одржи од 10 јуни до 10 јули во Франција ќе води борба во групата „Д“. 

Противници на Турција во групата пак се Хрватска, Шпанија и Чешка.

Турција првиот натпревар на првенството ќе се одигра на 12 јуни во недела против Хрватска.

Вториот меч Турција ќе го одигра на 17 јуни во петок против Шпанија, а третиот и последен меч во групата ќе го одигра против Чешка на 21 јуни во вторник. Слични вести