Машката штафетна екипа на 4x100 поканета на најпрестижниот натпревар Дијамантска лига

Турската штафетна репрезентација во Стокхолм ќе се натпреварува за златен медал

493144
Машката штафетна екипа на 4x100 поканета на најпрестижниот натпревар Дијамантска лига

Машката штафетна репрезентација на 4x100 која беше од страна на Меѓународната федерација на атлетски федерации (ИААФ) беше поканета на најпрестижниот натпревар Дијамантска лига и удри силен белег.

Според информациите со кои се стекнавме од Атлетската федерација на Турција, на организацијата чии учесници беа избрани на покана на ИААФ, Турција првпат ќе се натпреварува со машката штафетна репрезентација 4x100.

Турската штафетна репрезентација која се состои од атлетичарите Џек Али Харвеј, Рамил Гулијев, Емре Зафер Барнес, Изет Сафер и Јигитџан Хекимоглу, во 8-та етапа од 14-етапната трка на 16 јуни четврток во Стокхолм ќе се натпреварува за златен медал.Слични вести