Објавен составот на германската фудбалка репрезенатција

Во составот на репрезентацијата составена од 27 играчи се наоѓаат и фудбалерите од турско потекло Емре Џан (Ливерпул) и Месут Озил (Арсенал)

492718
Објавен составот на германската фудбалка репрезенатција

Техничкиот директор на германската фудбалска репрезентација Јоаким Лоу денес го објави составот на кандидатите на репрезентацијата за Евро 2016. Во составот на репрезентацијата составена од 27 играчи се наоѓаат и фудбалерите од турско потекло Емре Џан (Ливерпул) и Месут Озил (Арсенал).

Германската фудбалска репрезентација за Евро 2016 се состои од следните играчи:

На голот се наоѓаат Неуро, Лено, Тер Стеген.

Одбранбени играчи се Мустафи, Хектор, Хумелс, Емре Џан, Рудигерм Боатенг, Руди.

Играчи во средниот ред се Кедира, швајнцтајгер, месут озил, Шурле, Дракслер, Крос, Веигл, Кимич.

Напаѓачи: Ѓоце, Белараби, Марио Гомез, Браднт, Сане, Подолски, Реус, Милер.Слични вести