Галатасарај Одеабанк поразена против француската екипа на Стразбур со резултат од 66 спрема 62

Кошаркарот Мицов со 17 кошеви беше најдобар стрелец на Галатасарај

476645
Галатасарај Одеабанк поразена против француската екипа на Стразбур со резултат од 66 спрема 62

Екипата на Галатасарај Одеабанк на првиот финален натпревар во Европскиот куп беше поразена против француската екипа на Стразбур со резултат од 66 спрема 62.

Кошаркарот Мицов со 17 кошеви беше најдобар стрелец на Галатасарај, додека Шлиб постигна 12, Дејвис 11 кошеви.

Реванш натпреварот ќе се одигра на 27 април среда во Истанбул.

Во случај екипата на Галатасарај Одеабанк на претстојниот натпревар извојува победа со 5 кошеви разлика, тогаш ќе може да стане шампиона на Европскиот куп.Слични вести