Започнува меѓународниот тениски турнир за жени Истанбул Опен

Првата награда на турнирот изнесува 750 000 долари

473193
Започнува меѓународниот тениски турнир за жени Истанбул Опен

Денес започнува меѓународниот тениски турнир за жени ТЕБ БНП Париба Куп Истанбул. Првата награда на турнирот изнесува 750 000 долари. На турнирот учество најави рекетот број еден словачката тенисерка Ана Каролина Шмидлова, а се очекува голем број учеснички како од земјава така и од светот. Почетната награда на турнирот изнесува 226 000 долари.

Турнирот ќе трае до 24 април во недела кога ќе се одиграат финалните мечеви.

Ден потоа на 25 април ќе започне отворениот турнир за мажи ТЕБ БНП Париба Куп кој ќе трае до 1 мај недела кога ќе се одиграат финалните натпревари.Слични вести