Турција на ЕП во кревање тегови во Норвешка освои три златни медали

турскиот кревач на тегови Данијар Исмајилов во категоријата до 69 килограми во дисциплините трзај, исфрлување и вкупно освои 3 златни медали

470208
Турција на ЕП во кревање тегови во Норвешка освои три златни медали

На Европското првенство во кревање тегови турскиот кревач на тегови Данијар Исмајилов во категоријата до 69 килограми освои 3 златни медали,

На првенството кое што се одржува во норвешкиот град Форде натпреварите продолжија во категоријата до 69 килограми за мажи и до 58 килограми за жени.

Притоа турскиот кревач на тегови Данијар Исмајилов кој се натпреваруваше во категорјата до 69 килограми во трзај со подигнати 155 килограми, во исфрлување 178 килограми и во вкупно со подигнати 333 килограми освои три златни медали.

Во рамките на денешните натпревари на првенството ќе настапи турскиот кревач на тегови во категоријата до 77 килограми Садреттин Гедик.Слични вести