ФИНА го ратификуваше новиот светски рекорд на турскиот репрезентативец во пливање

ФИНА го објави рекордот на турскиот пливач Хусејин Емре Сакчи на својата официјална веб страница на интернет

434448
ФИНА го ратификуваше новиот светски рекорд на турскиот репрезентативец во пливање

Меѓународната пливачка федерација (ФИНА) го ратификуваше новиот светски рекорд на турскиот репрезентативец Хусејин Емре Сакчи со 26,67 секунди во машка категорија 50 метри градно пливање.

Според информацијата од Пливачката федерација на Турција, на отворениот шампионат во кратка патека Туркцерл, рекордот на Сакчи од 26 секунди и 67 стотинки беше ратификуван и од страна на ФИНА.

По чистите примероци на спортистот за допинг, ФИНА го објави рекордот на турскиот пливач Хусејин Емре Сакчи на својата официјална веб страница на интернет.Слични вести