Продолжува операцијата против корупцијата во ФИФА

Новите 16 обвинети освен за уцена, се обвинуваат за искористување на функциите за стекнување финансиски приходи

399820
Продолжува операцијата против корупцијата во ФИФА

Продолжува операцијата против корупцијата во Меѓународната федерација на фудбалски асоцијации (ФИФА)

Американскиот државен секретар за правда Лорета Линч рече дека започна истрага против поранешните и актуелни 16 раководители на ФИФА поради стекнување пари со закана и уцена, електронска измама и перење пари.

Линч на прес конференцијата што ја одржа рече дека во истрагата која ја започна федералното жири на Бруклин се вмешани претседателите на конфедерациите на Северна, Централна и Јужна Америка и Карибите.

Новите 16 обвинети освен за уцена, се обвинуваат за злоуптреба на функциите за стекнување финансиски приходи.


Тагови:

Слични вести