Негативен одговор од ФИФА за Блатер и Платини

Блатер и Платини добија негативен одговор од ФИФА по повод жалбата за забрана од 90 дена

419302
Негативен одговор од ФИФА за Блатер и Платини

Блатер и Платини добија негативен одговор од ФИФА по повод жалбата за забрана од 90 дена.

Од Апелациониот комитет на ФИФА пристигна лоша вест по повод жалбата. Комитетот соопшти дека ја одби жалбата.

По утврдувањето на исплатата на пари од страна на Блатер во 2011 година на сметка на Платини и започнувањето истрага, Комитетот за етика на ФИФА двајцата раководители ги казни на казна забрана од  90 дена оддалечување од должноста.

Во претстојниот период Блатер и Платини треба да поднесат жалба до Арбитражниот спортски суд ЦАС.


Тагови:

Слични вести