Прв противник на Турција на Дејвис купот 2016 е Бугарија

Серијата натпревари меѓу Турција и Бугарија ќе се одиграат од 4 до 6 март 2016 година во Турција

363683
Прв противник на Турција на Дејвис купот 2016 е Бугарија

На крајот на извлекувањето на ждрепките во седиштето на Меѓународната тениска федерација во Лондон, прв противник на Турција во 2-та група на Евро-африканска зона на Дејвис купот 2016 е Бугарија.

Серијата натпревари меѓу Турција и Бугарија ќе се одиграат од 4 до 6 март 2016 година во Турција.

Во случај турската репрезентација го елиминира противникот, во наредниот круг на квалификациони натпревари ќе игра со победникот на серијата меѓу Босна и Херцеговина и Тунис.


Тагови:

Слични вести