Значаен напредок во корупциската истрага во ФИФА

САД од Швајцарија бараше да ги екстрадира 7-те претставници на ФИФА кои беа притворени

329369
Значаен напредок во корупциската истрага во ФИФА

Според соопштението објавено од страна на Швајцарија, согласно одредбите на договорот за правна помош меѓу двете земји, САД ја побара екстрадицијата на обвинетите.

Врз основа на американските тврдења за корупција, швајцарската полиција на 27 мај во хотелот во Цирих притвори 7 лица меѓу кои и потпретседателот на ФИФА.

Претставниците на ФИФА се обвинуваат за мито во износ од 100 милиони долари.


Тагови:

Слични вести