Турските спортисти освоија два медали во Литванија

Ајше Текдал освои златен, а Дерја Канат сребрен

303289
Турските спортисти освоија два медали во Литванија

На 41-от Меѓународен натпревар во пешачење во Литванија, турските спортисти освоија 1 златен и 1 сребрен медал.

На трката што се доржа во градот Алјтус, Турчинката Ајше Текдал на трката во пешачење до 5 км жени со резултат од 24 минути 09 секунди го освои првото место.

Додека Дерја Канат на патеката од 10 км со резултат од 54 минути 01 минута го освои второто место.


Тагови:

Слични вести